Brokoli Çorbası Tarifi

Geçen sene bir iftar sofrasında içtikten sonra uygulamaya koymam 1 yılı aşmış. Bu tarif Devletşah ve Selin Çağlayan'ın tariflerinin bir sentezi oldu ama Devletşah'ınkine daha çok benziyor. İkisine de teşekkür ediyorum, çok beğendik.

Malzemeler
küçük bir brokoli (560 gr.dı)
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 soğan
bir tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 limon suyu

Yapılışı
Brokoli buharda pişirilir (veya haşlanır). Tencereye zeytinyağı ve tereyağ karışımı koyulup yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşmeden un eklenip biraz daha kavrulur. Üstüne suyun bir kısmı, et suyu ve brokoliler eklenir. Pişmeye devam ederken blender tutularak homojen bir hale getirilir. Çorbanın kıvamına göre, suyun geri kalanı bu aşamada gerektiği kadar ilave edilir. Süt, tuz ve baharatlar ilave edilir. Bir taşım kaynatılır, servise hazırdır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X