Vanilyalı Şeker Tarifi

Pastacılıkta, markette satılan hap kadar şekerli vanilinler kullanılmıyor anladığım kadarıyla. Birçok blogta yer aldığı üzere ya vanilya özütü kullanılıyor -ki ana maddesi votka- ya da vanilyalı şeker. Ve bu vanilyalı şeker vanilya ise bizim yıllardır kullandığımız başka bir şeymiş; kokusu o kadar farklı ki. İlk defa vanilyanın bir baharat olduğunu hissettim.
Ayrıca vanilya ve vanilin farklı şeyler olup vanilinin sentetik de olabildiğini söyler wikipedia. Marketlerde satılan paketlerde şekerli vanilin yazar vanilya değil. Neden vanilinli şeker değil de şekerli vanilin o da ilginç, içinde kahir ekseriyette şeker içeriyorken... Yani hazır tutulacak tarafı yokken hem de hazırlamak bu kadar kolayken bari evde yapayım dedim :)

Malzemeler

1-2 vanilya çubuğu
250 gr. pudra şekeri
1 hafta süre

Yapılışı

Vanilya çubuğu küçük parçalar olacak şekilde koparılıp şekerle karıştırılır. Bir haftadan sonra kullanıma hazırdır. Robotta toz şekerle birlikte çekmek de -denemedim ama- kullanılan yöntemlerden biri.

Fotoğraf, İstanbul gezimiz esnasında Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde bulunan Saat Kule Cafe'den denize bir bakış... Bunu da söylemeden geçemeyeceğim; tarihi değeri olan, dünyanın en güzel şehrinde ve boğaza sıfır bir mekân olmasına rağmen fiyatları bu özellikleri taşımayan birçok işletmeye göre uygundu.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X