Patates Çizgili Mantarlı Bonfile Dilimleri

Malzeme Listesi:
8 Patates
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber
Kekik
Sıvı yağ

Bonfilesi İçin:
400 Gr. Bonfile
1 Pk. Mantar
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Su B. Süt
1 Çay K. Un
Değirmen Karabiber
Tuz
Su

Hazırlanışı:
Patatesleri iyice yıkıyoruz ve soymadan dilimliyoruz. Uçlarını koparmadan altı bütün kalacak şekilde dilimliyoruz. Fırın tepsisine koyuyoruz. Alt kısmında tümsek oluşturmak için havucu dilimleyip patateslerin altını koyuyoruz.

Üzerlerine sıvıyağı gezdiriyoruz. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kekik serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın ısısını 160 dereceye düşürüyoruz. Bonfileyi dilimliyoruz.

Tavaya sıvıyağ koyarak etleri iki tarafını çevirerek yarı kıvamda kızartıyoruz. Mantarları, soğanı, sarımsağı doğruyoruz. Etleri aldığımız tavaya biraz daha sıvıyağ ekleyerek mantarları da soteliyoruz.

Unu serpiyoruz ve karıştırıyoruz. Sütü de ilave ediyoruz. Etleri tekrar üzerine alıyoruz. Lezzetini artırmak için et suyu ya da su veriyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Servis tabaklarının birine patatesleri diğerine de soslu bonfilemizi alarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun
X