Muş Corti Yemeği (Çorbası)

Türkiye’nin nadide şehirlerinden olan Muş mutfağından lezzetli bir çorba tarifidir. Evde yaptık ve beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz.

Corti için malzemeler
4 parça kuzu gerdan
1 adet küçük turşuluk beyaz lahana veya
4 su bardağı doğranmış lahana turşusuda kullanabilirsiniz
1 su bardağı yarma
6 veya 7 su bardağı su
30 gr tereyağı (1 çorba kaşığı)
Ve tuz

Sosu için
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Biraz karabiber
Biraz toz kırmızı biber

Corti Tarifi
Lahanayı üstteki sert yapraklarından ayırıp yıkayın ince ince doğrayın tuzlu suda 5 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Eti ve yatmayı büyük bir tencereye alın suyunu ilave edin,et yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Etler iyice yumuşadıktan sonra başka bir tencereye alın üstüne tereyağını ilave edin arada karıştırarak kavurun.
Kavrulmuş eti, haşlanmış lahanayı ve biraz tuzu kaynayan çorbaya ilave edin bir iki taşım kaynatın.
Sosu için sıvı yağı ile salçayı kavurun baharatları ekleyip çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
X