Meyveli Etimek Tatlısı

Malzemeler
1 paket etimek
1 su bardağı çilek marmeladı
1 su bardağı su
1 lt. süt
1 yemek kaşığı tepeleme un (30 gr)
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (30 gr)
1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu (30 gr)
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
damla sakızı
2 su bardağı vişne
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı nişasta (30 gr)

Yapılışı
Etimekler büyük dikdörtgen borcama dizilip ılıtılmış çilek marmeladı + su karışımıyla ıslatılır.

Tereyağ dışındaki malzemelerle muhallebi hazırlanıp piştikten sonra tereyağ ilavesiyle mikser ile çırpılır. Etimeklerin üstüne yayılır.

Muhallebi pişerken diğer yandan meyve sosu pişirilir. Muhallebinin üstüne rastgele gezdirilir; her tarafını örtmüyor zaten. İsteğe göre üstüne kavrulmuş file fındık vs. serpilebilir.
X