Kış Çorbası Tarifi

Kış Çorbası için Malzemeler
4 adet yerelması
2 adet orta büyüklükte kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıtır ekmek parçaları
4 su bardağı su
Tavuk bulyon
Yeterli miktarda tuz

Kış Çorbası Yapılışı
Yer elmaları yıkanıp temizlendikten sonra küçük küpler halinde doğranır.
2 adet kuru soğan küçük küçük doğrandıktan sonra tencereye konulan sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine yer elmaları eklenir.
4 su bardağı su ve tavuk bulyon kavrulan soğan ve yer elmalarının üzerine eklenerek yer elmaları yumuşayana kadar pişirilir.
Yer elmaları yumuşadıktan sonra kaynayan çorbanın içine süt ilave edilir. Biraz kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Çorbayı blander veya tel süzgeç ile pürüzsüz hale getirene kadar çırpılır.
Ekmek parçaları küp halinde doğranır ve kırmızı biber, nane ve tereyağı eklenmiş tavada iyice kıtırlaşana kadar kızartılır.
Servise hazır hale gelen çorbanın üzerine kıtır ekmek ve kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X