Kavun Peltesi Tarifi

Yaz bitti ama yaz tarifleri henüz bitmedi. Tarifi Işılca Tatlar'dan aldım, kendisine çok teşekkür ederim; biz çok beğendik. Kavuna pek yaklaşmayan biri olarak artık onlara potansiyel pelte gözüyle bakmaya başladım.

Biraz ilavelerde bulundum, orijinal tarifte limon suyu, zerdeçal ve vanilya yoktu. Ama Ratatouille koymamı istedi :)

Malzemeler,
1 kg. kavun püresi,
50 gr. nişasta (1/2 su bardağı),
180 gr. toz şeker (1 su bardağına yakın),
1 limon kabuğu rendesi,
1/2 limon suyu,
1/2 çay kaşığı zerdeçal (gıda boyası niyetine),
1 paket vanilya,

Yapılışı
Vanilya dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Kaynayınca vanilya ilave edilip altı söndürülür. Kaselere paylaştırılıp buzdolabında katılaşmaya bırakılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X