Tereyağlı Kakaolu Kek Tarifi

Bir gün içinde iki defa yapmıştım bunu, sabahkinde çay vardı, akşamkinde ayran; ikisi de iyiydi ama ayranlının yumuşacık bir dokusu oldu. O yüzden, sitedeki 55. kek tarifi de olsa ısrarla yayınlıyorum.

Malzemeler
3 yumurta (beyazları ayrılır)
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı pekmez
1 su bardağı koyu ayran
100 gr.oda sıcaklığında tereyağ (veya)
2,5 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
çok az tuz

Yapılışı
Yumurtanın akları ayrılıp krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır. Sarıları şeker ve pekmezle çırpılır, sıvılar ve ardından da kurular eklenip çırpılır. Son olarak köpürtülmüş yumurta akları eklenip kaşıkla yedirilir. Yağlanıp unlanmış (unlamak kalıbın ömrü için; züccaciyeci tavsiye etmişti) kalıba dökülüp 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında 38-40 dakika pişirilir; kürdanla kontrol edilir. 3D ısıtma, 3. seviye.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X