Social Icons

Pages

Karışık Meyve Suyu Tarifi

Yaz aylarında ilk tercihim; ev yapımı karışık meyve suyu :) Aşağıdaki 3'lü favorim ama fotoğraftakinde sadece erik ve şeftali var.

Malzemeler,
Erik,
şeftali,
kayısı,
toz şeker, pekmez (tercihe bağlı),

Yapılışı,
Meyvelerin çekirdekleri çıkarılıp az suyla düdüklüde pişirilir ve blenderdan geçirilir (Fissler için 1. kademede 5 dakika yeterli). Biz çoğunlukla tatlandırmadan meyvenin kendi tadıyla tüketmeyi tercih ettik ama şeker veya pekmez eklenebilir damak tadına göre.
Bardağın 1/4 veya 1/5'i kadarına konsantre içecek koyulup sulandırılır.
Siyah üzüm de eklenebiliyor, ayrı kaynatıp süzülerek kullanıyoruz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+