Çifte Çikolatalı Profiterol Tarifi

Malzemeler : 
1.5 Su B.Un
1.5 Su B.Su
1 Çorba K.Margarin
1 Tatlı K.Toz Şeker
1 Fiske Tuz
Kreması İçin:
3 Su B.Süt
2 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
1 Su B.Toz Şeker
1 Portakal
Sosu İçin:
2.5 Su B.Süt
1 Su B.Toz Şeker
1 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
2 Çorba K.Kakao
15 Adet İkramlık Çikolata
Yarım Çay B.Fındık Yağı
Üzeri İçin:
Beyaz Çikolata

Hazırlanışı 
Tencereye 1.5 su bardağı suyu alın.Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın. Su kaynayınca ÜZERİNE 1.5 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın.

Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın. Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin. Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın. Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2.5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın.

Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın. Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın. Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın.

Servis tabağına dizin. Üzerine çikolatalı sosu dökün. Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X