Social Icons

Pages

Abant Çorbası Tarifi

Tarif Oktay Usta'dan. Tavsiye ederim.

Malzemeler 
1 lt'ye yakın su
125 gr kıyma
1 küçük soğan
1 patates
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
sıvı yağ
tuz
tereyağı, kimyon, nane

Yapılışı 
Kıyma, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır.

O pişerken ayrı bir yerde az miktarda sıvı yağda rendelenmiş soğan çok az kavrulur, ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir.

Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırılarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir. Kimyonu 1 çay kaşığı, naneyi 1 dolu tatlı kaşığı kadar kullandım.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+