Kayısılı Profiterol Tarifi

Malzemeler :
1 Kg. Kayısı
1 Su B. Toz Şeker

Kreması İçin:
2 Su B. Süt
3 Çorba K. Toz Şeker
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Söke Un
1 Paket Vanilya

Sosu İçin:
2 Su B. Süt
2 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Söke Un
1 Tatlı K. Nişasta
1 Çorba K. Kakao

Hazırlanışı
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Büyük bir tencereye alın. Üzerine toz şekerini ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakın. Küçük bir tencereye sosu için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyun. Soğukken çırpma teliyle karıştırın.

Ayrı bir küçük tencereye kremasını hazırlarken; sütü, şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyun ve yine soğukken karıştırın. İki tencereyi de ocağa alın ve karıştırarak pişirin. İkisinin de kıvamı koyulaşıp kaynayınca altlarını kapatın ve soğutun. Soğuyan kayısıları servis tabağına dizin.

Kremayı şanti torbasına doldurun ve kayısıların çekirdek yuvalarına sıkın. Son olarak da soğuyan çikolata sosu üzerine dökün. Pirinç yeşil fıstık dökerek süsleyin.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya
X