Patates Mantısı Tarifi

Malzemeler:
5 haşlanmış patates,
bir tutam maydanoz,
karabiber,tuz,
İç harcı için:

2 adet soğan,
200 gr kıyma,
sıvıyağ ,tuz,karabiber,

Üzeri için:
1 kase çırpılmış yoğurt,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,

Yapılışı:
Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.
Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya
X