Social Icons

Pages

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Hamuru için,
3 su b. un,
15 gr yaş maya,
1 su b. ılık süt,,
6 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 yumurta,
2 çorba k. toz şeker,
1 tatlı k. tuz,

İçi için ,
100 gr ezilmiş haşhaş,
4 çorba k.zeytinyağı,
1 çay b.ceviz içi,
1 yumurta,

HAZIRLANIŞI:
Hamuru için sütün içine mayayı,sıvıyağı,yumurta tozşeker ve tuzu alın. üzerine unu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.hamuru mayalanmaya bırakın. bu arada haşhaşın içine zeytinyağı ve bir yumurtanın akını ilave edin. sarısını üzerine sürebilirsiniz. hamur mayalandıktan sonra açabildiğiniz kadar ince açın. üzerine haşhaşlı karışımı sürün. ceviz parçalarını serpin. uzun bir rulo yapın. daha sonra ruloyu dikine ortadan ikiye kesin. böylece haşhaşlar ortaya çıkacak. elde ettiğimiz iki hamuru haşhaşlar üste gelecek şekildi saç örgüsü şeklinde sarın. daha sonra tepsiye dolayın. 180 derecelik fırında pişirin.görüntüsü de tadı
da nefis...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+