Pastırmalı İftar Böreği

Malzemeler:
4 yufka
4 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 domates
100 gr. pastırma
200 gr. kaşar peyniri
1 yumurta
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
Yeşil biberleri ve kırmızı biberi küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ dökerek biberleri kavuruyoruz. Domatesin de kabuğunu soyarak küçük küp şeklinde doğruyoruz. Domatesi de biber tavasına ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Kaşar peynirini bir tabağa rendeliyoruz.

İki kat yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz. Ara katına eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı karışımını sürüyoruz. İki kat yufkayı 8 eşit parçaya kesiyoruz.

Üzerine de yağ karışımından sürdükten sonra yufka parçalarının geniş kısmına rendelenmiş kaşar peyniri, üzerine domates biber karışımından koyuyoruz. Pastırmaları da parçalara bölerek üzerlerine paylaştırıyoruz. Geniş kenarından başlayarak sarmaya başlıyoruz. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz. Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Böreklerin üstüne bıçakla çizikler atıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
X