Dondurmalı Fındıklı Ramazan Tatlısı

Malzemeler:
3 yumurta
200 gr. tereyağı
1 su b. pudra şekeri
3 çorba k. irmik
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü

İÇ HARCI İÇİN:
pirinç fındık

ŞERBETİ İÇİN:
4,5 su b. su
4 su b. toz şeker
gül suyu

Hazırlanışı:
Tereyağını karıştırma kabına koyuyoruz. Üzerine pudra şekerini, irmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu döküyoruz. Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp geri kalanını karışımın içine kırıyoruz. 9 çorba kaşığı unu da azar azar ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.

Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve avucumuzun içinde açıyoruz. İçine pirinç fındık koyarak kapatıp oval şekil veriyoruz. Hazırladığımız hamurları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini de tencereye alarak kaynatıyoruz. Pişen tatlımız sıcakken, sıcak şerbeti döküyoruz. Üzerine pirinç fındık serpiyoruz, yanına dondurma koyarak servis ediyoruz.
X