İzmir Çorbası Tarifi

MALZEMELER
3 çorba k. pirinç
1 çay b. buğday
1 su b. et suyu
su
tuz

TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
yarım limon
1 yumurta
2 çorba k. un

ÜZERİ İÇİN:
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan
1 çorba k. tereyağı

HAZIRLANIŞI: 
Buğdayı haşlıyoruz. Buğday haşlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz. Terbiyesi için, yoğurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.

Önce soğuk su verip çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soğanı doğruyoruz.
Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soğanı koyarak karıştırıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
X