Tavuk Budu Dolması

MALZEMELER
4 tavuk budu
yarım su b. pirinç
2 çorba k. bulgur
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. dolmalık fıstık
1 soğan
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
kabak
havuç
2 domates
1 tutam fesleğen
HAZIRLANIŞI:
Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz. Fileto gibi inceltiyoruz. Bu işlemi kasabımıza da yaptırabiliriz. Açtığımız etin üzerine bozdolabı poşeti sererek,et döveceğiyle döverek inceltiyoruz. İç harcı için tencereye sıvıyağ döküyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı koyarak kavuruyoruz.Peşinden fıstığı ilave ederek kavuruyoruz.
Pirinci, bulguru ve kuş üzümünü ilave ederek kavuruyoruz. Sıcak suyu döküyoruz.Tuzunu ve karabiberiniz atıyoruz.
Altını kapattıktan sonra doğranmış dereotunu ilave ederek karıştırıyoruz. 4 parça aluminyum folyo ve yağlı kağıt kesiyoruz. Folyonun üzerine yağlı kağıdı seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine tavuğu koyuyoruz. Tavuğun içine de iç harçtan koyuyoruz. Harç koyduğumuz uçtan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Aluminyum folyoyu direkt tavuğa değdirmemeye özen göstermeliyiz. Sardığımız dolmaları da fırın tepsisine alıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabak ve havuçları soyuyoruz. Parmak gibi doğruyoruz. Tencereye kaynar su koyuyoruz, önce havucu biraz sonra kabağı ilave ederek haşlıyoruz. Domatesleri küp doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve domatesleri soteliyoruz. Tavukları folyosunda çıkararak dilimliyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Garnitürlerini kenarlarına koyarak servis ediyoruz.
X