Salamlı Menemenli Börek

MALZEMELER
3 yufka,
4 milföy hamuru,
1 çorba k. tereyağı,
1 çay b. sıvıyağ

İÇ HARCI İÇİN:
3 domates,
8 yeşil biber,
3 yumurta,
100 gr salam,
yarım kalıp beyaz peynir,
1 tutam maydanoz,
tuz,
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Yufkayı tezgaha seriyoruz. Tereyağını eriterek sıvıyağla karıştırarak sos hazırlıyoruz. Yufkanın içine sostan serpiyoruz. Yufkanın iki kenarını ortaya doğru kapatıyoruz. Diğer iki kenarını da kapatıyoruz ve dörtgen şekline getiriyoruz.

Bütün yufkaları bu şekilde hazırlıyoruz ve bekletiyoruz.Domateslerin altına çarpı şeklinde çizik atıyoruz. Ocağın üzerinde çeviriyoruz. Böylece kabuklarını kolaylıkla soyuyoruz. Domatesleri küp küp doğruyoruz.Biberleri ve salamları ince ince doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ dökerek biber ve salamı kavuruyoruz.

Biraz sonra domatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz. Peyniri de üzerine parçaladıktan sonra karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Maydanozu doğruyoruz.Menemen pişip altını kapattıktan sonra üzerine maydanozu serpiyoruz.Dikdörtgen yufkaları da dört eşit parçaya kesiyoruz. Her bir parçanın ortasına menemen koyuyoruz. Köşelerini ortada birleştirerek zarf şeklinde kapatıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Milföy hamurlarından şeritler kesiyoruz. Her bir böreğin üzerine çarpı şeklinde yerleştiriyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
X