Kıtır Ekmekli Cevizli Makarna Tarif

Malzeme:,
1 paket kelebek makarna,
150 gr,
Yeterince tuz, su,
Üzeri İçin:,
4 dilim bayat ekmek,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1/2 su bardağı tuzluı fıstık,
1/2 su bardağı ceviz,
3 diş sarımsak,
4 yemek kaşığı kuş üzümü,
9-10 dal maydanoz,
Yeterince tuz, karabiber,

Hazırlanışı:
Makarna, kaynar tuzlu suda haşlanıp, süzülür.
Aynı tencerede tereyağı eritilip, makarna ilave edilerek karıştırılır.
Üzeri için; Bayat ekmek, fıstık, ceviz ve sarımsak robottan geçirilir.
Bir tavaya alınıp, üzerine zeytinyağı eklenerek 4-5 dakika kavrulur.
Yeterince tuz ve karabiber eklenip, ocaktan indirdikten sonra, kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
Makarna, servis tabağına alınıp, üzerine hazırlanan sos serpiştirilerek sıcak servis yapılır.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: makarna
Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta 50 dk
Hazırlıkta kullanılan araçlar: tencere, süzgeç, robot, tava, kaşık, bıcak.
Sunum ve servis şekilleri: servis tabağına alınan makarnanın üzerine cevizli ve fıstıklı harç dökülerek.
Porsiyon sayılı: 6 kişilik.
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: karbonhidrat, omega 3
Maliyeti: 10 tl Afiyet Olsun
X