Cevizli İncirli Kremalı Tatlı

MALZEMELER
3 yumurta,
1 çay b. toz şeker,
1 pk. vanilya,
1 pk. kabartma tozu,
1 su b. ceviz,
6 kuru incir,
4 çorba k. un
ISLATMAK İÇİN:
süt
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt,
1 çorba k. pirinç unu,
1 çorba k. mısır nişastası,
1 tatlı k. un,
1 pk. labne,
1 su b. toz şeker,
1 limon kabuğu
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine şekeri ilave ederek çırpıyoruz. Köpürtene kadar çırptıktan sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Kırılmış ceviz ve doğranmış inciri ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Kremasını hazırlamak için, sütü tencereye döküyoruz. İçine pirinç ununu, nişastayı, unu ve şekeri ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine limon kabuğunu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Pişirdiğimiz keki çıkarıp soğutuyoruz. Soğuyunca üzerini sütle hafifçe ıslatıyoruz. Soğuyan kremanın da içine labne peynirini koyarak karıştırıyoruz. Hazırladığımız kremayı kekin üzerine dökerek düzeltiyoruz. İsteğe göre dondurma, tarçın veya kakaoyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
X