Yarma Çorbası

Malzemeler
1/2 su bardağı buğday (yarma) (2. kademe 9 dakika, ıslatılmamış)
1/2 su bardağı nohut (ıslatılmış 2. kademe 8 dakika)
1 kase et suyu
su, tuz
1 çorba kasesi yoğurt (1,5 su bardağı kadar)
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1/4 limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
yağ, nane

Yapılışı
Önce buğday bir taşım kaynatılıp suyu süzülür daha sonra pişmeye bırakılır. (Fissler düdüklüde 8 dakikada pişti) Nohut da ayrıca pişirilir (hazırda varsa dondurucudan kullanmak daha kolay oluyor). Sonra et suyu, su eklenip kaynatılır. (Bu aşamada çok fazla su koymuyoruz; kıvamı daha sonra ayarlanacak). Terbiye malzemeleri çırpılıp içine kaynamakta olan çorba suyundan eklenip ılıtılır. 3-4 kepçe eklendikten sonra tencereye karıştırarak yavaşça eklenir. Tuz ve gerekirse su ilavesi yapılır, kaynamaya bırakılır. Yağda nane yakılıp çorbanın üstüne gezdirilir.
X