Rulo Poğaça


Klasik poğaça hamurumun tam buğday unlu ve rulo versiyonu bu. Teker teker 60 tane yapmaktansa bunu tercih ettim. Tam buğday unu koyduğum için kabartma tozunu biraz arttırdım.

Malzemeler,
250 gr. eritilmiş tereyağı,
4 çay bardağı sıvı yağ,
4 yumurta,
4 çay bardağı yoğurt,
aldığı kadar tam buğday unu,
2,5 paket kabartma tozu,
2 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı toz şeker,
500 gr. beyaz peynir,
maydanoz,
2 yumurta akı (sarıları üstüne sürülür),

Yapılışı
Hamur yoğrulup dinlendirilir. Merdaneyle büyükçe bir dikdörtgen şeklinde açılır. Ebatları yuvarlak mutfak masasının sınırlarını zorlayacak kadardı. Harç her tarafına gelecek şekilde yayılıp uzun kenarından başlayıp rulo yapılır. Uzunlamasına iki rulo yapılıp dilim dilim kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Yumurta sarısı sürülüp 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ruloları 24 dilime böldüm, toplamda 48 adet poğaça oldu.
X