Renkli Salata Tarifi

Malzemeler:
600 gr. pancar turşusu
7-8 adet havuç
2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin:
600 gr. süzme yoğurt
2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ
4-5 dal maydanoz
2 adet havuç (haşlanmış)

Yapılışı:
Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulup ezilir.
Ayrı bir yerde 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Ezilmiş patates katılıp 2 dk kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
Ayrı bir tavada 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Rendelenmiş havuç katılıp 2-3 dk. kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
Pancar turşuları rendelenip suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanına streç film serilir. Önce pataresli karışımın yarısı tabana sıkıca yayılır. Daha sonra pancar, havuç ve en üste kalan patatesli karışım yayılır.
30 dk bekletilip servis tabağına ters çevrilir.
Üzeri yoğurt, sarımsak ve zeytinyağ karışımı ile kaplanır.
Üzerini süslemek için; haşlanan havuç ince bir şekilde rendelenip temiz bir tülbent yardımıyla suyu sıkılır.
Elde edilen havuç püresinden küçük havuçlar yapılıp baş kısmına maydanoz yaprağı yerleştilir. Dilimlenerek servis edilir.
Püf Noktası: Patatesler kabuklarıyla haşlanmalı ki; vitamin değeri kaybolmasın.

Tarifin Özellikleri:
3 aşamada hazırlanan pasta görünümünde bir salata çeşididir.
Aynı teknikle tek kişilik sunumlar da yapılabilir.
Porsiyon sayısı: 15- 18 kişilik.
Ortalama maliyeti: 10-12 tl.

Afiyet Olsun
X