Profterol Tarifi

MALZEMELER:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin
3 adet yumurta

KREMASI İÇİN:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin

ÜST SOSU İÇİN:
1 paket hazır çikolata sosu veya 100 gr benmari usulü eritilmiş çikolata

HAZIRLANIŞI:
Küçük bir tencere 1 su bardağı suyu ve margarini ocağımıza koyarak kaynatalım. kaynayan suya 1 su bardağı unu ekleyerek iyice tahta kaşık ile karıştıralım 2- 3dk .daha sonra ocağı kapayarak 15 dk hamurumuzun ılımasını bekleyelim. ılımış hamura 3adet yumurta tek tek kırarak yedirelim yapışkan hale gelinceye kadar yumurtayı tam yediğinde hamur güzel kabarır 5 dk dinlendirdikten sonra Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile hamurumuzdan cevız büyüklüğünden biraz ufak olarak parçalar halinde tepsi içinde 2 cm boşluk bırakarak dökelim.
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim. hamurlar pişdikden sonra kremayıda vanilin hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup kaynayıncaya kadar cırpma teli ile  karısdırarak pişirelimocagın altını kapayınca  vanilinimizi ilave edip soğutalım pişen profiterolümüzü ortadan kesip soğuyan kremamızı varsa sıkma krema torbası ile içlerini krema ile doldurup tepsiye dizelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin...
afiyet olsun...
X