Muhallebili İncir Tatlısı

Kek Malzemeleri,
3 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı tam buğday unu,
1 paket kabartma tozu,
1/2 tatlı kaşığı vanilyalı şeker,
9 incir (doğranıp ılık suda bekletilmiş),
1 su bardağı dövülmüş ceviz,
1 çay kaşığı tarçın,
1/2 çay kaşığı karanfil,
1/2 çay kaşığı zerdeçal (şifa niyetine),

Şerbet Malzemeleri,
1/2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı su,

Muhallebi Malzemeleri,
1 lt. süt,
1/2 su bardağı toz şeker (100 gr.),
1/2 su bardağı un (56 gr.),
1/2 su bardağı nişasta (56 gr.),

Yapılışı
Önce incirler doğranır, sıcak suda yumuşarlarken kek için yumurta ve şeker çırpılır. Sonra un ve diğer kuru malzemeler eklenip çırpılır. Son olarak ceviz ve incir eklenip yağlanmış büyük dikdörtgen borcama yayılır.  (Yeni fırında ilk defa borcam kullandığım için dereceyi ayarlayamadım, 180'e aldım, baktım üstü çok kızardı, 15 dakikadan sonra 5 dakika da sadece altından verdim sıcaklığı) Bu durumda şimdi içgüdülerime dayanarak söylüyorum 160-170 dereceli fırında kürdan testiyle kontrol edilerek pişirilir. Ya da herkes kendi fırın ayarını bilir zaten, huyuna göre gitsin. Netleştirdiğimde yine yazarım.
Kek fırındayken şerbet hazırlanır. Şeker eriyene kadar ateşte tutulur, eridikten sonra soğumaya bırakılır.
Bu arada krema dışındaki malzemeler sürekli karıştırılarak muhallebi hazırlanır.  (3'er kaşık un ve nişasta yarım su bardağına tekabül etti, bardak ölçüsü bana daha güvenilir geliyor o sebeple bardağa veya grama çeviriyorum) Pişince ocaktan alınıp krema eklenip mikser ile çırpılır. Ara ara çırpılıp ılıtılır.
Kek fırından çıkınca birkaç dakika sonra şerbet kaşıkla gezdirilir.
Kek soğuyunca muhallebi kekin üstüne boşaltılıp servis anına kadar buzdolabında bekletilir. Kekin sadece üstü soğumuştu, kalıbın altı sıcaktı ellediğimde ama onun soğumasını beklemedim, sorun da çıkarmadı, iyiydi.
İlave Not: Ölçüler büyük kare borcama da uyuyor.
X