Mısırlı Havuçlu Pilav Tarifi

Malzemeler:
3 sb. pirinç
1 orta boy havuç
1 yk. kuş üzümü
1 sb. mısır
4/3 sb. sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar

Yapılışı:
Pirinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilir.
Havuç soyularak tavla zarı formunda doğranır. Tencereye yağ konarak havuçlar sotelenir.
Nişastasından iyice arındırılmış pirinç süzülerek tencereye aktarılır. Mısır ilave edilerek pirinçler iyice kavrulur.
Sıcak suyu ve yıkanmış kuş üzümleri eklenerek tuzu atılır.
Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.
Ocaktan alındıktan sonra yenibahar ve karabiber eklenerek karıştırılır. 15 dk demlendirilir.
Sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Sebzeli bir pilav çeşididir.
Pirinç nişastasından arındırılırken kırmamaya dikkat edilmelidir.

Afiyet Olsun
X