Hindi Etli Bezelye

Malzemeler,
500 gr. hindi eti ,aslında ölçmedim,
1 büyük kutu konserve bezelye,
1-2 soğan,
1/2 tatlı kaşığı biber salçası,
1/2 tatlı kaşığı domates salçası,
tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber, nane,
zeytinyağ,
su,

Yapılışı
Et, minimum suyla Fissler 2. kademede 25 dakika pişirilir (ya da başka bir tencerede gerektiği kadar süreyle). Varsa kemiği ayıklanıp küçük parçalara bölünüp göveçe alınır. Yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Pembeleşince salça ilave edilip 1-2 dakika karıştırılır. Bezelyeler ve sıcak su eklenip kaynatılır. Baharatları eklenir ve etlerle birleştirilip 220 dereceli fırında 1 saat pişirilir. Pişip pişmediği bezelyenin kıvamından kontrol edilir.
X