Ayvalı Turta

Malzemeler,
32 cm.lik kalıp için;
250 gr. tereyağ (soğuk ve küp küp),
1 yumurta,
2 kaşık yoğurt,
1/2 su bardağı toz şeker,
aldığı kadar un ,2 bardak beyaz + 2 bardak tam buğday,
1 paket kabartma tozu,
1/2 paket vanilya,
3 ayva,
2/3 su bardağı toz şeker,
1 silme tatlı kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı zencefil,
çok az karanfil,
26 cm.lik kalıp için hamuru;
125 gr. tereyağ,
1 yumurta,
1 kaşık yoğurt,
2/5 su bardağı toz şeker,
2,5-3 su bardağı un ,çoğu tam buğday,
1/3 paket kabartma tozu,

Yapılışı
Küp doğranmış tereyağ ve diğer malzemelerle sert bir hamur yoğrulur. Çeyreği poşet içinde buzluğa alınır, kalanı yağlanmış kalıba yayılır. Kalıp buzdolabında bekletilirken meyveler rendelenip şeker ve baharat ilavesiyle çok az pişirilir. Kalıba dökülüp üstüne buzluktaki hamur rendelenir. 160 dereceli fırında pişirilir.
Not: Hava almayan bir kapta işyerine getirdiğim dilimler hemen yumuşadı ama evde tepside duran parçaların 3 gün sonra bile kıvamı iyiydi.

X