Avcı Böreği

"Çin böreği" olarak da geçiyor. Güzel bir tarif, doyurucu. Ama neden avcı olduğunu bilmiyorum, av etiyle yapmadım... Hadi eti anladık diyelim; avcı ormanda bulguru nereden bulsun :) Yufkayı filan geçtik zaten... Neyse, zaten Çin'lilerle de pek bağlantısı yok gibi; pirinç olsaydı belki...

Malzemeler
300 gr. kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz
istenen baharatlar
zeytinyağ
4 yufka
sıvı yağ + su karışımı
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tabak galeta unu

Yapılışı
Bulgur, üstüne çıkacak kadar sıcak su ilavesiyle kabarmaya bırakılır.

İnce doğranmış soğan ve sarımsak rendesi kavrulur. Sararınca kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Rengi değişince bulgur da eklenir. Tuz, baharatlar ve ceviz eklenip ocak kapatılır.

Yufka tezgaha açılıp üstüne yer yer sulu yağ sürülür. İkinci yufka da serilip yine üstüne su + yağ karışımı sürülür. 12 dilim olacak şekilde kesilip harcı paylaştırılır ve sigara böreği gibi sarılır. Sarılan börekler önce çırpılmış yumurta + süt karışımına batırılıp ardından galeta ununa bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınıp 180 dereceli fırında rengi pembeleşene kadar pişirilir.

X