Vişneli Kup


Malzemeler
1 lt. süt,
3/4 su bardağı un,
1/4 su bardağı nişasta (30 gr),
1 su bardağı toz şeker,
2 yumurta sarısı,
damla sakızı,
200 ml. krema,

2 su bardağı vişne,
1 su bardağı su,
1/2 su bardağı toz şeker,
25 gr. nişasta,

Yapılışı
Krema dışındaki malzemeler bir tencereye, vişne sosu malzemeleri başka bir tencereye alınır. Muhallebi çırpma teliyle, sos da kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Muhallebi pişince krema eklenip mikserle çırpılır.
Kaselere istenilen sırayla paylaştırılır. Araya 1'er yemek kaşığı vişne sosu koyunca, üstünü süslemek için de bir miktar artıyor ve iyi oluyor. Tercihe göre hindistan cevizi veya kavrulmuş fındık vs. serpilebilir.

X