Ayva Tatlısı

Malzemeler,
5 Adet (iri) Ayva,
2,5 Su Bardağı Şeker,
2,5 Su Bardağı Su,
3-4 Damla Limon Suyu,

Yapılışı
Ayvaları ikiye bölüp, çekirdeklerini temizleyin, kararmaması için soğuk limonlu suya atın.
Her yarım ayvanın göbeğine, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı su koyun.
Ayvanın çekirdeklerini de üzerine renk vermesi için serpin, bu şekilde rengi turuncu oluyor. Kırmızı olmasını isterseniz, 1-2 damla kırmızı gıda boyası damlatabilirsiniz.
Tatlıyı ocakta kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişmesine yakın şerbete 3-4 damla limon suyu sıkın.
Soğuyunca çukurlarına kaymak koyup, toz antep fıstığı ile süsleyin.
X