Social Icons

Pages

Zeytinyağlı Enginar Çanağı

Hafif, leziz, yapımı basit.

Malzemeler
5-6 enginar
garnitür (350 gr.lık kavanoz)
1 küçük soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ (ölçmedim aslında)
1/2 demet dereotu
1/2 tatlı kaşığı un
1 limon
tuz, şeker, su

Yapılışı
Enginarlar yarım limon sıkılmış suda bekletilir. (Dondurucudaydı, hattâ şoklamadan doğrudan atmıştım; hiç sorun olmadı).
Zeytinyağda soğan çok az kavrulur, pembeleşmeden garnitür ilave edilir. Su, yarım limon suyu, tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenir. Kaynamaya başlayınca enginar çanaklarının içine doldurulur, artanı da suyuyla beraber çelik sahana eklenir. Kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Suyunu göz kararı koydum, önce 1 kaseden az koymuştum ama pişerken yanmaması için ilave etmek gerekiyor.
Son alarak üstüne dereotu serpilir, kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+